« | | »

Priem domu. Sedim na terasi. Voham  fotrovo pivo na balkonu in gledam proti cesti. Sami hrvati proti mejnem prehodu Dobovec. O pi*da vam…

Hrvatizacija – nea se mi to dopade. Schengen. Osebno vem kaj vse se je vse švercalo skozi naše šume in na kak račun so bogateli določeni ljudje. Whatever. Po slovenskem gigantu Mercatorju gre še Ljubljanska banka v last hrvatov. Kupili so tudi Žito, Drogo, Kolinsko, Klasje, Kompas, Portoroške hotele, če ne bi bilo Erjavca bi kupili zavarovalnico Triglav. Zakaj se sploh v osnovih šolah še trudijo z nemščino, itak se prodajamo zgolj hrvatom. Wann ist Hitler gestorben, ovdje je oluja!?

V OŠ bomo začeli predvajat počasi že Thompsona (sem za), Romana Krajnčan je že out. Nema predaje, za sinove pobjede.

Levji delež slovenske industrije je itak že v njihovih rokah. Hrvati gledajo v prihodnost, mi smo zaplankani in prav nič podjetniško razpoloženi. Čudno, da imajo samo oni interes pokupiti vse, kar se prodaja! Mogoče kupijo še Telekom, zdaj ko je edini kupec odstopil od pogajanj. Eni pravijo ”to kar slovenci nočemo, hrvati kupujejo”. Žal slovenci nismo sposobni obdržat in živet s tem kar imamo. Vse je pofukan EURO v žepu – v vreči big bossov.


Poraja se mi vprašanje, zakaj država teži k prodaji tistega, kar je kaj vredno, namesto da bi kaj takega kupili in začeli nalagati denar tja, kjer bi se hitro vračal. Mi se bomo pa šli razvojne politike za nerazvita področja in bomo imeli svoje malo lastno Kosovo, tako kot v ex YU. Ponikalnico denarja. Najprej bi se morali ukvarjati z izključno najbolj donosmimi rečmi pri nas, da bi ustvarili nek kapital, potem bi pa lahko še z razvojnimi in sicer panogami, ki pri nas imajo tradicijo in znanje, pa smo jih zanemarili tudi pod pritiskom EU… Mi itak nismo znali upravljati z bornimi posli, zato smo doživeli zlom, mi nismo kapitalisti z izkušnjami in se na takem trgu prav slabo znajdemo. Sicer bi tudi naše banke svoje izgubaške kreditne posle v Sloveniji lahko krile iz poslovanj na drugih trgih – pa se to ne bo zgodilo niti v najbolj cvetočih časih. Jebiga. Polnimo še naprej žepe koritnikom.

Čeprav je Janša domnevno nepošten človek in ima rad provizije, se kljub vsemu za odlično prodajo Ljubljanske borze lahko zahvalimo njegovi vladi. Leta 2008 smo jo Avstrijcem prodali za okoli 50 milijonov EUR, danes jo Hrvati kupujejo za drobiž in to je 1,5 milijona. Kljub zelo verjetnim provizijam pri prodaji je bil takrat nared odličen posel. Srečko Katanec bi reko ”FANTJE KAPO DOL, ČAU NA DOB”.

Uprava Mercatorja se čez leto dni seli v tujino. Zapomnite si. Vprašanje, kdo bo čez leto dni nov lastnik. Lahko bi bil Franc Jager – Trgovine Jager, dvajseterica najbogatejših slovencev. Ampak so to res njegove ambicije? Tržni delež trgovin Jager se bliskovito veča iz leta v leto na področju Štajerske, Celjske in Murske…

Verjemite mi, da bo čez par let  JAGER postal slovenski gigant (pod pogojem da bo njegova ambicija širitev na celotno območje RS) !!! Tuš je padel, Mercator bo, Hofer, Lidl in Eurospin po mojem mnenju ne bodo nikoli igrali pomembne vloge na slovenskem tržišču saj so nepomemben faktor normalnih potrošnikov.


Elan, ponos slovenske industrije, prodan za 12 mio EUR. Noro. Kakšne multinacionalke imamo. To znese cca. 21.000 EUR na zaposlenega. Sramota!!!

Mogoče bomo pa prodali Bled Turkom, tako bi bila Hrvaška še bližje. Kaj še – Prekmurje prodamo Madžarom, Štajersko Avstrijcem, Bovec in Gorico in Kras pa Italijanom. Ostane še Ljubljana in Kranj z okolico, tukaj pa s tem denarjem dobimo plače za državne službe. Ljubljanski grad bo pač ohranil svojo funkcijo, ubranil bo vrhovne.
Kakor kaže se bo Slovenija z leti skrčila samo na tistih par kvadratnih metrov kjer stoji parlament, drugo pa mislijo naši fanatični narodno-zavzeti politiki vse prodati. Glavno da mamo Kahla Ehjavca da jebe ježa z ahbithažo. Kahl & Zmago sta Delta force sodobnih domobrancev. Kao.

Res je, kar smo nekateri ugotovili že par let nazaj, Hrvati nas prehitevajo na vseh področjih. Tako kot so nas najprej Čehi kmalu za njimi Slovaki, Poljaki… sedaj že Hrvati. Žal. Ni mi jasno, kako si nekateri še kar pesek mečete v oči in živite v iluziji da smo TOP na balkanu. Z desetimi kilometri plaže samih povešenih jošk penzionistov in kilometru Debelega rtiča Rdečega križa glih ne moremo furat nekih Havaje; srečo imamo le, da imajo Srbi toliko težav sami s sabo kot mi, v nasprotnem primeru bi nas tudi oni kmalu, dohitevali hitreje, kot mi napredujemo.

**Podjetje Ljubljanska borza, ki zaposluje 12 ljudi, je imelo leta 2014 1,8 milijona evrov prihodkov, 280 tisoč evrov izgube in 192 tisoč evrov dolgov. **

Pred dnevi je RS izdala še za 1,25 milijarde EUR 10 letnih obveznic. Pizda, zadolževati se za plače javnih uslužbencev je prava sramota. Toliko visoko izobraženega kadra na kupu pa se ne znajo in se tudi sposobni niso sami preživljati. MaCGyver help us!
Naj mi nekdo razloži, nisem dovolj pameten: konc julija poškodba kolena, dobim napotnico za resonanco, pokličem v koncesionarja povem kaj in kako, kdaj bi bil na vrsti, pravi konec decembra, začetek januarja, vprašam kaj pa če bi samoplačniško, pa mi reče: lahko pri Mudniću čez 4 dni za 165 EUR.

Slovenci smo navadne pičke. Pa ne zaradi te novice, ta tako ni bila več naša. Itak so nam že vse pokradli in razprodali, mi pa nič. Torej si to zaslužimo in nič drugega! Slovenci rabimo Drakulo v pravem pomenu. Po imenu Joško Joras!

  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 9.08.2015 ob 14:38 | Kategorije: Gospodarstvo | No Comments »

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !