« | | »
Volkswagen. Sporna programska oprema.
Das Auto. Ne me fu*at.

Ameriški regulatorji naj bi že lani opozarjali VW na odstopanja wc pri meritvah škodljivih izpušnih plinov. Američani naj bi že aprila pozvali lastnike vozil VW k posodobitvi programske opreme. Kljub temu posodobitev programske opreme ni pomagala – niso dosegli testov USA.

Osebno vozim VW Scirocco 2009, 161hp, čipiran na 204 hp. Homologirano. Bencinar. Jebe se meni za VW. Moja povprečna poraba v službo znaša 5.9l  z ODPRTIM IZPUHOM 4×2 ULTERSPORT DUPLEX.
Ob nakupu avta sem še mel pogojno izpit ;) Največji fetiš je, ko prečkam MP Gruškovje proti morju, kjer Hrvati nimajo povezave s Slovensko zakonodajo in tu skoči poraba tudi do 12l. Vsaj Zagreb – Rijeka. Pač plačaš drobiž za kazen. Zato hodim le na Hrvaško morje v Crikvenico in na dirkališče Grobnik (Rijeka).  Top speed 264 KM/H. 1.4 motor!
”Vpoklic naj bi zadeval vozila, ki so bila proizvedena v obdobju 2010-2014, k posodobitvi pa so bojda pozivali lastnike dvoliterskih dizelskih motorjev, pri katerih je indikator opozarjal na nepravilno delovanje.” Torej navadnih faracajgov. Me pa zanima ozadje. Direktor odstopil, nekaj je na tem.
Uradno. Evo. Preučujem recimo navadnega Hummerja.  Hummer H3 3.4 je pač v ZDA obravnavan kot faracajg Kia Pride v Sloveniji (Hummer 3460 ccm, 164 kW (224 KM). Pecikl. Poraba benzina glede na omenjeno kubikažo znaša  18,1 l Benzina na 100 km. Lastnik Stan ve. Pač je zakonodaja realna. Ako puši, puši. Ni problema. Zadnje dni gledam Hummerja H3, predelanega na plin z najbolj švoh motorjem in me ma….. Ampak pederajsat s takim traktorjem in z max hitrostjo 14o km/h ni za mene. Nekak sn bolj divji človek.

Hummer manual: It is not recommended that road distance between your Hummer and nearest gas station exceeds 100 miles
Realno v SLO je to je pač za male tiče, za preseravanje. Teža več kot 2,4 tone, motor V6, povprečna poraba 18l, končna malo več kot 160 km/h.  Nissan Navarra je glede zmogljivosti občutno zmoglivejša in bistveno cenejša. Stvar okusa.  Jaz sn bolj za dirkače. Coupe 4life Motherfuckers. Tukaj podajam informacije za navadnega Hummerja 3.5, 224 hp za katerega sem se interesiral.
Večje vprašanje je kako se bo evropski kupec (in kitajski) odzval na to. Dejstvo je, da je kvaliteta teh 11.000.000 avtomobilov povsem enaka kot je bila pred afero. Nič ni drugačnega.

Ali se bo kupec motorja 2.0TDI počutil ogoljufanega, razočaranega, “nategnjenega” ali mu je vseeno? Saj je “Nemec”; že vedo kaj delajo. To, da VW nosi le 2,8% dobička na avto – mene ne bodo nafukali. Že doooolgo se govori, da se cena Golfa z osnovno opremo iz traku giblje med 8-9.000 Eur. In bi kar verjel glede na Renaulte in Peugeote. Kdo dejansko gleda koliko izpuha ima? Poznam kolega iz faksa, ki je zaposlen v eni izmed najbolj uglednih avtohiš v MB. Gre nekako sledeče: ta avto mi je všeč? Koliko stane? In koliko popusta dobim? Samo 10%? Dejansko ga pri dilerju dobiš za okoli 15-17%. Iz prve roke. Golf IV 1.4 TSI. Oni pa o 2,8% marži….. Skratka, kupec ve kateri avto bo kupil. Kupec golfa bo šel morda na Passata in podobno. Ne gre drugače
Potrebno je brati med vrsticami. Ameriško gospodarstvo cveti, ko je vojna, zato delajo Američani s CIO probleme povsod po svetu. V zadnjih letih so uničili cel kup arabskih in drugih režimov, posledično pa ubogi ljudje bežijo proti Evropi, da bi jo oslabili tako ali drugače. Ker pa to ne zadošča, se je potrebno spraviti še na močno Evropsko oz. nemško avtomobilsko industrijo. Pred časom so prisluškovali celo Merklovi in ostalim pomembnim Evropskim voditeljem. Še slovenskemu izvozu se zna to močno poznati (Renault). V Ameriki pravijo: Keep the Rusians out and Germans down. Jim bodo Rusi sedaj v Siriji načrte prekrižal in ISIS pregnali iz Sirije.
Delnice so  na dan pisanja bloga začele z vrednostjo 122,948 in so trenutno 117,301 eur/delnico (borza v Frankfurtu). Kje je torej vaš t.i. porast delnice za 4%??? Če je bila slučajno cena 123,396 ob 8:45, še ne pomeni, da je porast delnice. V trenutku oddaje tega bloga je bila cena 119,639 eur/delnico.
Kdaj bo kateri organ kaznoval programsko povečevanje moči turbo dizelskih motorjev t.i. čipanje, kjer z zamenjavo čipa v motorju le-temu povečaš moč in navor. To delajo tako preko oglasov na intrernetu kot uradni servisi. Iz 161 hp smo načipali na 204 hp. Avtohiše tako oguljufajo tako državo s premajhnimi dajatvami kot tudi zavarovalnice pri premijah. Sedaj se pa tudi vidi, da z napačno programsko opremo lahko tak motor izpusti tudi dosti več škodljivih plinov. Smrkavcem zaplenijo skuterja če leti več ko 60 km/h, če odstranijo blokado na svoji 50 ccm prduli, voznikom z 2,0 in 3,0 l bruhalniki izpustov pa nič. Še javno se hvalijo, kako jim avto bolj leti. :) Res je, da je navit motor nekoliko varčnejši, malo preštudiraj common-rail in osnove fizike, pa boš videl, da vsaka logika govori temu v prid. “Odviti” avtomobili res porabijo več za manjšo moč, ampak se prodajajo zaradi cenejših zavarovanj in manjših davkov. Ni problem v čipiranju, problem je v neumno postavljenih dajatvah, ki so glede na izpuste in prostornino motorja.” Na srečo tukaj vidimo, kako luknjasta je slovenska zakonodaja – vsaj glede tega.
Zanimivo bi bilo pri nas v Evropi stestirati ameriške avtomobile – mislim da bi ugotovili še večja odstopanja škodljivih emisij. Vsaj z motorji V6.  Recimo nov Chevrolet Camaro. Damn Machine, ki ima elektronski izklop oz. odprtje izpuha. Tega ti v Sloveniji niti Pahor ne homologira. Ni variante. Glede na veliko prodajo in popularnost evropskih avtomobilov na ameriških tleh je kaj takšnega sploh ni bilo za pričakovati. Tudi v begunski krizi,ki so jo sprožili s svojim nenehnim vmešavanjem povsod po svetu,s e sedaj ne čutijo nič krive, le nam Evropejcem so naložili ta težki križ. So narod,ki v imenu zaščite demokratičnih načel  vizionarsko uničuje ta naš planet in povzroča gorje drugim narodom.
Resnica je ta, da bi Amerikanci radi imeli cel svet pod sabo z svojo vsiljeno pokvarjeno demokracijo in nenasitnim kapitalom, zato nas jebejo vse po vrsti. Z  njihovo multikulturo bodo uničili staro celino, zbrisali stare narode, nastali pa bodo križanci med rasami, narodi in verami, to je psihopati, kot pri njih. In taki danes trosijo smrt po celem svetu.
Strinjam se, da je VW s tem naredil  prirejanjem izpustov naredil nekaj nedopustnega (denar je sveta vladar), ampak ne pozabimo, da Američani s svojimi V6 in V8 niso ravno referenca za te zadeve... Njihovi avti še zmeraj pokurijo 20-30l/100km in v zrak spustijo toliko emisij kot jih nobeden Evropski avto… O njihovi avtomobilski industriji pa samo za info, da je npr. Cadillac Brougham, predstavljen leta 1987, imel še do leta 1992 5,7L V8 motor ki je proizvedel neverjetnih 175km, porabil pa minimalno 30l/100km. Za primerjavo je v tem obdobju VW Golf 2 GTi 16v iz 1.8l motorja izvlekel 140km, z mogoče 1/3 te porabe. Pač je cena benzina v USA smešna in je poraba nepomemben faktor. VWj-evega dejanja ne podpiram, vendar so Američani zadnji, ki se imajo pravico oglašat in naj najprej pometejo pred svojim pragom in naj že nehajo z namerno destabilizacijo Evrope najprej z begunci, nato pa še z ostalimi podlimi dejanji.
Če Američani ne bi imeli avtomobilov, ki trošijo 25l in več goriva na 100km, Iraška okupacija s strani Amerike ne bi bila potrebna. So pač oil factory. To so analize ameriških geostrategov, ne moja, da ne bo pomote.
Ta napad na Evropo sedaj, ko se sovpada z invazijo, je preklemansko zaskrbljujoč in nakazuje, da si je Amerika našla nove interese s Kitajsko, kar pomeni, da je njen cilj po novem, ne partnerstvo z Evropo, ampak preko Kitajske z Rusijo in  njeno dominacijo z proizvodnjo na meji preživetja. Ko bo naloga opravljena, se lahko jebemo mi Evropejci s Kitajsko in Rusijo. Vse več je govora o sobotaži Amerike. Konec koncev. Poglejmo migrante. Kako bi lahko povprečen Sirijec prepotoval v EU z družino – glede na njihov standard. Postavljajo se številne teorije. Govori se, da ZDA hoče porušit EU zaradi konkurenčnega gospodarstva, zaradi naravnega bogastva in mogoče zaradi nasprotujoče celine EU. Migranti naj bi bili financirani iz strani ZDA. Porušitev EU. Vse je mogoče.
Sicer temu scenariju ne morem verjeti,  ampak jaz vidim vse to kot invazijo na EUROPO. Kateri od teh migrantov bi naj imel 15k Eur do Slovenije, glede na to, da nekateri mediji sporočajo, da naj bi ISIS na ta način pretapili 4.000 ljudi v Evropo. Spremljam forume.  In so več kot zadovoljni. Bomo pač imeli več ognjemetov skozi vso leto, vsaj v Nemčiji no. Na Oktoberfestu bo čez čas party na kolenah – ne zaradi piva ampak zaradi Alaha.
  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 26.09.2015 ob 18:55 | Kategorije: kurckaj | 1 Comment »

En odgovor

  1. Skeletor pravi:

    Ne vem, zakaj američanom tega noben ne pove v obraz? Zakaj je glavni v VW odstopil in pokleknil pred njimi. Jaz bi najbolj glasnemu čez lužo najprej jebal njegovo pleme in mu povedal točno to, kar si ti napisal o njihovih požeruhih. Ko bodo oni sposobni narediti avto ala TDI 1,6 ali FSI bom pa odstopil.

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !