« | | »

Pred časom so delničarji PP z več kot 40% izglasovali dokapitalizacijo s strani družbe SIJ, kar pomeni tudi prevzem PP.

Zloraba položaja pri dokapitalizaciji PP ni neznanka. Vendarle se je počasi začelo razkrivati ozadje Glaserjevega delovanja,..

Družba SIJ je v večinski lasti ruskega Dilona, 25-odstotni lastniški delež pa ima država. SIJ je trenutno je lastnik 45,8-odstotnega deleža Perutnine Ptuj, do katerega je prišel preko 40-milijonske dokapitalizacije PP. Je glede na poslovanje PP vredno omembe o neutemeljenem prevzemu? LOL. Zgolj polnjenje žepov vodilnih.

Osebno me veseli, da so ravno ruski večinski lastniki prevzeli podjetje – zakaj nobeno slovensko podjetje ni imelo interesa za prevzem? Strateško in logistično bi lahko bil to popoln prevzem. Upam, da bodo preiskovalci podrobno pregledali poslovanje iz preteklih let ker – mislim da to ni vse. Not yet.

In kakšen teror zganjajo v PP nad maloprodajo? Z mobingom nad delavci celo dosežejo, da mora delavec na bolniško. Plača je neglede na promet vedno enaka. Slovenski minimalec.

Največja ironija v Perutnini Ptuj, da je Glaser pred časom imenoval svojega nezaposlenega sina (smrkavca) za svetovalca Uprave PP! Veš tisto, ”Tata, i ja bi ovo radio.” Več info na  watch?v=E8Cz9-J-TgU

Škoda, da nima noben delavec PP jajc, da bi spregovoril resnico o terorju, ki se dogaja v PP; od nizkih plač, mobinga, medčloveških odnosov itd.. Večina zaposlenih v PP je na minimalnih plačah. Tako si Glaser in Co. lahko že leta izplačujejo mastne denarce. Očitno tega ni bilo dovolj. Očitno je sedaj počilo.

Za moje pojme problem ni bil v napačni teoriji vodstva PP o prodaji, pač pa je bilo vsa leta namerno izplačevanje nizkih plač poglaviten razlog, da je lahko ta banda poceni kupovala delnice in bogatela na ta račun.

Žalostno je, da bo čez nekaj časa vse to zastaralo in bo pozabljeno. Ljudje garajo vsak dan, da lahko poplačajo stroške, preživetja. Po besedah kolega, zaposlenega na PP naj bi jim nadrejeni rekli, da bo letos rekordno leto in da naj se še posebej potrudijo. Pizda, radni narod ima minimalca, uprava pa si deli bajne zneske – to je socialna država!?

Primer: Boško Šrot. Vstopil je Heineken. Dob – Zaprt oddelek. Za par milijonov bi tudi sam to preživel.

Tipična Slovenska zgodba: Najprej pokradimo in rep med noge. Kurac. Naj se najprej vrne pokradeno in potem naj gredo kamor hočejo, boli me kurac al v nebesa al v pekel al pa v zapor. Za nas navadne ni izbire, je samo zapor – torej naj tudi ti načrtni uničevalci podjetij zdaj pojasnijo od kod takšna nepremičnine naj se razišče in pika… Zaplemba premoženja in javna dražba. Čau madafaka.

Največjo krivdo za taka početja v državi nosi spolitizirano in skorumpirano pravosodje – NE(pravna) država je vir vseh težav v Sloveniji. Reforme pravosodja pa ni na vidiku, le zakaj ne….

Konec koncev, jebeš policijo, jebeš preiskave. Popolnoma nič se jim ne bo zgodilo, saj so kradli po zakonu ki jim je to omogočal. Škoda le, da ti ljudje nimajo obraza, saj se bodo po Ptuju sprehajali z njihovimi podrepniki, kot da so najbolj pošteni ljudje. Fukali bodo nas. Navadne. Za promile. Za hitrost. To je pač lahek zaslužek.

Imamo najbolj nepravičen, nepregleden in posledično najbolj nevdržen pokojninski sistem v Evropi ki ga še delamo še manj vzdržnega. Ali so še kje v normalnem svetu ljudje, pripravljeni od svoje plače dajat državi denar za pokojnino, ta pa ti ga ob upokojitvi izplača, kolikor se ji pač v danem trenutku zdi, da je dovolj?

V Sloveniji veljajo strogi zakoni in sankcije le za malega človeka. Verjemte mi. Pelji se pijan, napihaj. Ajde, fukaj me za hitrost, alkohol in za gume. Jebote KIM DŽONG UN, sem pridi. Kurc, puno sranja mamo za rešit veš.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 3.01.2016 ob 13:22 | Kategorije: Gospodarstvo | No Comments »

Komentirajte




Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !