« | | »
02.  Feb
Slovenija zbudi se

Kakorkoli, Slovenija privablja številne turiste iz držav EU, kajti mi jim lahko ponudimo vse od kopanja v naši mini obali, smučanja, raftanja na Soči, do vzponov na slovensko gorovje. Slovenija žal premalo promovira našo edinstveno kraško podzemlje, gorovja ter slovenske gozdove. Seveda se moremo od severnih sosedov naučiti, da  pri teh naših treh slapovih, treh jamah NI potrebno pobirati vstopnine.

Čeprav je Slovenija v svetovnem merilu v vrhu samih zelenih dežel, žal nimamo sposobnosti/interesa promovirati letovanj v naši deželi. Zgolj Avstrijci, Nemci in Italijani so ključni dopustniki pri nas. Po zadnjih podatkih naj bi se turizem v lanskem letu povečal za 11%. Mogoče zaradi filma Pr Hostar’.
Primorski turizem propada. Hotel Bernardin v Portorožu premore kapaciteto 1/3 nočitev v Portorožu. Nočitev 70 Eur/Noč. Žal pa v omenjeni destinaciji ni lokacije za zabavo za mlade, razen Alaye. Pred leti šel na pijačo v Alayo nabit ko mamba, osvajala me je lepa blondina. Seveda za 70 Eur. V Alayi je bila animatorka/plesalka (v sklopu pijače v klubu). Damn ne hvala. Ker je bil ta dopust izbran v zadnjem dnevu sem ne naselil pri lokalnem ponudniku sredi največje sezone. Nočitev 35 Eur na noč. Poceni za ta pajzl brez neta.

Pred časom sem dobil klic znanca, ki je ponujal nočitve v Portorožu. Sredi zime jebote. Ta ima v lasti apartmaje, zaposlen pa je v Cimosu. Slednjega so pred kratkim odpustili v Cimosu, kajti zaradi 50-milijonske tožbe, ki naj bi izvirala še iz 90-ih podjetju grozi stečaj. Bil je eden izmed prvih. Neznana je usoda ostali 4500 sodelavcev. Očitno gre še za en prevzem Italijanov. Cimos je nekdaj veljal za legendo proizvodnje motornih delov. Govori se, da bi naj Cimos pristal v rokah Italijanov, Slovenci očitno žal nimamo interesa.
Sem se pozanimal (novejših informacij žal nimam).:

Dolgove podjetja v vrednosti 7 mio Eur naj bo plačala slovenska DUTB. Pizda, Hrvatom bomo plačali 7 mio davkoplačevalskega denarja, da bodo podjetje lahko kupili Italijani, ki ga bodo prodali naprej, tako kot so Helios. Ničvredna državna politika je uničila vse, uničuje tudi državljane, ker nam vladajo strici iz ozadja in njihovi nečaki, pa vsa žlahta, katerih priimkov nihče ne prikazuje z drevesom osvoboditeljev 2. svetovne vojne. Kajti ravno ti so tisti, ki so poskrbeli, da v Sloveniji vlada vedno večja beda – pa še ilegalce in migrante bi morali dobiti, da bomo poleg zelo razmnoževalnih Romov skrbeli še za migrante. Kmalu bomo zares hlapci na lastnem gruntu.

Slovenija je že dalj časa v kurcu. S Cerarjem vred. Da ga pedri v rit nabijejo. AJDE. Povprečen Slovenec dobi 790 eur  bruto – dajatve, toda od 604 €. Država vzame še enkrat 22%, za prehrano sicer 9 % in kaj si lahko kupiš za 470 Eur s klasičnimi položnicami? Najbolje gre etničnim in azilantom, ki dobijo in imajo vsega na pretek, staroselci morajo delati za minimalca !

Stvar je preprosta:

1. Plača  poslancev minimalna.

2. Plača ministrov minimalna.

3. Plača Predsednika vlade in države 3x minimalna.

4. Plača vodstva podjetja do 4x višina najnižje plače delavca v podjetju (zaposlenih in agencijskih).

5. Plača v javnem sektorju 80% povprečne plače za podobno zahtevnost dela v realnem sektorju (večja varnost zaposlitve. Takšno razmerje je tudi v državah po katerih se radi zgledujemo).

6. Pokojnina glede na vplačila skozi celotno delovno dobo. Pokojnine za “zasluge” se izloči iz pokojninskega sistema; če jih je delila politika, naj jih še plačuje!

7. Pri javnih razpisih (predvsem zdravstvo) je treba sprostiti dostop do evropskih ponudnikov, ki so cca. 1/3 cenejši ob primerljivi kvaliteti.

8. Iz sistema izločiti “profesionalne prosilce socialnih pomoči”. Če nekdo z doktoratom ne more dobiti primernega dela, pač mora prijeti za delo, ki mu ga poišče zavod. In to delo naj opravlja 4 dni v tednu. En dan bo imel dovolj za iskanje primernejšega dela.

Politikom očitno ni nihče (do)povedal, da imamo 32 miljard dolga? Da je državljanov RS kar 15% pod pragom revščine? Da delajo predloge v zmanjšanje revščine s katerim se strinjam, da bi se naj Slovenija pod taktirko EU zadolževala za množice migrantov je pa nesprejemljivo oz. bi morala biti taka zadeva s končnim plačnikom državljani potrjena na referendumu. Pizda nehajmo se vendar slepit z integracijo –  saj že dobivamo bombe in napade v zahvalo!!

Teorija zarote. Kaj če je res. Evropa je morala narediti varno cono. Turčija ni članica in ni kompatibilna. Najlažje je, da Evropa žrtvuje eno državico. Hrvaška je za tamponsko cono prevelika in v njej je preveč domoljubja. Lahko bi bila Makedonija. Tam so spori med Albanci in Makedonci. Lahko pride do še ene vojne. Sledi Slovenija. Sedaj pa sprejeti ali ne sprejeti zakon ki krši človekove pravice. Da ! Ustavno sodišče ga bo zavrnilo šele čez pol leta. Do takrat smo varni in v tem času bo morda tornado mimo, ali pa bodo begunce morda zadržali v Romuniji ali Bolgariji.

Že 25 let trobite, da smo samostojna in neodvisna država. Potem pa že enkrat to dokažite in se nehajte izgovarjati na EU in na Merklovo. Vse to je podobno zaf*kani in  zgrešeni skupnosti tako Evropa kot Slovenija. Žal na politični sceni nimamo politika za jajci, temveč same pi*ke. Čakamo na Jelinčičev comeback.

To je žal resnična podoba Slovenije.

…. in potem bi Slovenci živeli do konca svojih dni …..


  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 2.02.2017 ob 17:24 | Kategorije: kurckaj | No Comments »

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !