« | | »
22.  Nov
VOLITVE 2017

Poslanci SDS so v četrtek v parlamentarno obravnavo vložili predlog novele zakona o davku na dodano vrednost (DDV). Z njim želijo stopnje DDV vrniti na predkrizno raven, saj so bile višje stopnje ukrep za čas krize, poleg tega pa želijo uvesti dodatno znižano stopnjo DDV.
Ob največji eskalaciji krize se je spremenil zakon o DDV, predvsem z namenom, da gre za začasen ukrep, s katerim se je splošna stopnja DDV povišala z 20 na 22 odstotkov, nižja pa z 8,5 na 9,5 odstotka, je spomnil.

“Vlada Mira Cerarja je to rešitev sprejela kot trajno. Obljubili smo ljudem, da je to začasen ukrep za dve leti in to obljubo držimo,” je dejal. Zato v SDS predlagajo, da se stopnje sedaj, ko ni več krize, povrnejo na predkrizno raven. (Vir: 24ur.com)
Poslanci SDS predlagajo tudi uvedbo dodatne znižanje stopnje DDV v višini petih odstotkov. Po njegovih podatkih ima namreč kar 17 od 28 članic EU vsaj dve znižani stopnji DDV, Slovenija pa le eno.

Nižjo davčno stopnjo bi določili za osnovne življenjske proizvode, kot so kruh, sir, jajca, sadje in zelenjava. Prav tako bi bila s 5-imi % obdavčena otroška oblačila, obutev, šolske potrebščine, gasilka oprema, dobava vode, medicinska oprema, zdravila, stanovanjski in drugi objekti, obnova in popravilo zasebnih stanovanj in dobava ogrevanja.
Predsedniške volitve so bile katastrofalne. Nisem ne levi in ne desni. Bi rekel da se mi jebe. Iz službenih razlogov se nisem mogel udeležiti volitev. Borut Pahor ostaja predsednik Slovenije. 41,74 odstotna udeležba je bila v 2. krogu volitev. Kriza. Vse to kaže na sliko o naših pravicah, ki jih slovenci ne izkoristimo. Rezultat volitev je velik razlog za razmislek za nas državljane saj vedno vse ostani pri obljubah – nikoli se nič ne spremeni. Slovenci ob volitvah nismo nikoli zadovoljni z rezultatom volitev in pač ne gremo na volitve, boli te ku*ac.

Kakorkoli, ne pustite se zavajati… Sedaj. ko je konec predsedniških volitev, prihajajo na vrsto parlamentarne volitve in nekateri so že v nizkem štartu! Zavajajo nas s korenčki in ponujajo tisto, kar ne bi spremenili niti sami, čeprav jim uspe priti na oblast!? Dobro vedo, če spustijo davčno mero, bo skleda začela kopneti, posledično bi dobili tudi manj denarja od naših delavcev migrantov, ki vsako leto plačujejo nesmiselno razliko davka, itd…

Mislim da bi bilo vse trenutne politične stranke potrebno odstranit iz našega političnega odra, predolgo že traja to posiljevanje lastnega naroda… Ustvariti moramo nove regijske skupine (ljudje, ki so vredni našega zaupanja), ki bodo tvorile našo novo politično sceno…sceno, ki bo naklonjena za lasten narod in ne svoje interese!
Znižanje DDV-ja je iluzija. Če bi se lotili pravih ljudi in jim dokončno zaprli pipice, bi si lahko privoščili nižje davke in zmanjševali javni dolg. Žal imamo preveč pohlepnih pijavk, ki še vedno ‘’sportsko lagano” brez obveznosti počivajo na Dobu (Šrot, Bavčar, Murk) in ostali, zaradi katerih bo še javni dolg še naprej rastel, čeprav ga še vedno višamo!!! Mogoče bi bil čas, da se začne resno razmišljati o naši demokraciji. Ko za predsednika voli petina vseh volilnih upravičencev, bi morali dejansko začeti razmišljati o uvedbi kvoruma tudi za predsedniške volitve. Vse ostalo je ku*ac.

Država nam državljanom ne krade, ampak nam odkrito laže in krade. Važno je, da zraven vsakodnevnih podražitev izumljajo vsak dan nov zakon za ODIRANJE delavnih ljudi!

Hrvaška je leta za nami, ampak imajo cenejšo gorivo in cigarete, čeprav so ”leta za nami”. In potem nakladate, da so cene pri nas postavljene glede na povpraševanje in ne glede na porabo? Bodimo realni prosim.

In potem aktualni predsednik Pahor vsesplošno ponosno izjavlja, da je postal drugi mandat predsednik? Seveda to drži. In seveda je zmagovalec in bo naslednjih pet let predsednik.

Iskrene čestitke, če je srečen z udeležbo volitev. Konec koncev vendar rezultat teh volitev prikaže drugačno sliko – sliko, s katero ne bi zmagovalec smel biti zadovoljen z udeležbo, ki bi mu morala dejansko odpreti misli o tem, kakšno politiko on “fura”. V končni fazi naj bi bil predsednik vseh …

  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 22.11.2017 ob 17:16 | Kategorije: kurckaj | No Comments »

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !