« | | »
24.  Maj
DRUGI TIR

Neuradni izidi referenduma, ki je potekal 13. maja, tako kažejo, da je za uveljavitev zakona glasovalo 127.293 volilvev oziroma 49,94 odstotka volivcev, proti pa 127.602 oziroma 50,06 odstotka. Volilna udeležba je bila 15,01-odstotna (Vir 24ur.com).

Moje mnenje je, da zaradi drugega tira v Sloveniji oz. v Luki Koper ne bo bistveno povečanega prometa.

Zgolj za primerjavo: 57km predora St. Gotthard (Švica-Italija) je stal 11 milijard, pri nas 27 km železnice z manjšimi ovirami v primerjavi s Švicarskim tunelom stane skoraj 1 milijardo Eur. Švicarski tunel ima pozitivne učinke na promet in zaslužke. Pri nas bo se pa prijavilo en kup tujcev, ker naši ne znajo graditi železnic. Pri nas nobeno podjetje ni klasificirano za izgradnjo železnic, razen Slovenske Železnice. Torej podizvajalci oz. fizikalci bodo ziher iz Bosne, ”pametni” svetovalci pa iz cele Evrope.

Politika verjetno ne dojame, da je katastrofalna udeležba plod njihovega dela. Ali ni to jasen pokazatelj?! Prioriteta podjetij zaradi nesposobnosti naše dosedanje vlade je črpanje davkoplačevalskega denarja. Sam osebno nisem pristaš nobene stranke, všeč mi je Zmago in Čuš. Imata jajca!
Kakorkoli, tale referendum o drugem tiru je bil popolnoma zakonit in pritožba Vilija Kovačiča tudi.

Realno tistih par milijončkov, kar si jih je razdelila Cerarjeva strankarska stranka sodi med zakonit zločin, ker pač Slovenija še vedno to dopušča.
Najemanje posojil za prihodnje projekte ne sodi med tekoče zadeve vlade, ki naj bi jih se slednja (odhajujoča vlada) lotila.
Tukaj je še Janševo posojilo pri sporni Dijani Đuđić. Tudi če bi posojilo najeli, bi ga vračali sami – davkoplačevalci. Cerarju so EU bankirji jasno dali vedeti, da po uradni poti najem posojila ni več možen. Ostal mu je le Orban. No, v tem primeru, denar ki so si ga že razdelili SMC – “poštenjakarji” bodo Madžarjem vračali še vaši pra – vnuki. Vsi živijo razkošno življenje, eni pa igrajo basket na Dobu.

Tito je vedel kako se ustavijo osebki, ki mislijo v “tazadni” nositi kompletno družbo, in jo zavirati v napredku. Zato, tudi zato, je socializmu uspelo zgraditi iz nič novo državo in jo postaviti ob bok modernim družbam, ker so se “včeraj”usedli skupaj, zmenili, kaj bodo počeli in že” jutri” začeli gradit. Si predstavljate , da bi po osamosvojitvi morali zgraditi vsa stanovanja , ki jih zasedamo še iz časa socializma. Sej se do danes ne bi mogli zmenit kje bomo gradili, kako in za koga. V tem času bi živeli pa po votlinah, kot v kameni dobi.

Slovenci, gremo na volitve. Jaz sn bil nazadnje za NK. Maribor. Vse ostalo gre v kurac.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal David Stres | 24.05.2018 ob 16:30 | Kategorije: kurckaj | 1 Comment »

En odgovor

  1. Stric Marč pravi:

    Za mene je glavna dilema razvijati in širiti luko Koper, da ali ne, ob dejstvu, da imamo le 40 km obale, ki pa jo luka degradira. To pa jw dilema, ki je vredna odločitve ljudstva. Koliko tunelov, katera trasa, kakšen sistem vleke, kakšna org. oblika ( posebno podjetje ima prednost pri javno zasebnem partnerstvu in olajša finaciranje s tujimi sredstvi, saj proračun zelo omejuje fiskalno pravilo) so dileme stroke in ne ljudstva. Tako med nama. Če bo SDS oblikovala vlado, bo zakon o 2. tiru ostal, le malo spremenjen bo kozmetično in kadrovsko. Vili pa bo šel v pozabo.

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !